Здравният министър Кирил Ананиев планира да удължи проверката за смъртта на Алекс. Това стана ясно от думите му пред медиите след петъчния парламентарен контрол.

Докладът на Медицински надзор е предварителен. Оказва се, че все още са пристигали нови и нови документи по случая с тригодишното дете.

Той изрази съжаление, че ще му се наложи да удължи срока на проверката, защото обещал на родителите бързо да излезе със становище. Явно такива случаи изискват технологично време, заяви министър Ананиев.

Диагнозата най-вероятно щяла да се потвърди. Вероятно срокът на проверката ще се удължи със седмица-две.

Семейството на починалото 3-годишно дете не е виждало документи от проверката

Семейството на починалото 3-годишно дете не е виждало документи от проверката

Това заяви адвокатът на семейството Кристина Николова

Припомняме, че по разпореждане на премиера Бойко Борисов, шефовете на трите болници с отношение към случая със смъртта на 3-годишното момченце бяха временно отстранени.

По информация на bTV, резултатите от аутопсията на детето показвали, че пневмония е причината за смъртта на детето. Вчера резултатите от проверката в трите болници потвърди причината за смъртта на детето.

Миналата седмица стана ясно, че здравният министър Кирил Ананиев е назначил проверка в три столични болници заради починалото 3-годишно дете.

Пневмония причинила смъртта на 3-годишното дете от София

Пневмония причинила смъртта на 3-годишното дете от София

Това показват резултатите от аутопсията на детето