Все още има опасност за живота на 16-годишната Марияна от Димитровград, която бе ударена от волтова дъга при опит да си направи селфи на покрива на влак на гара Север в Димитровград. 

Десетокласничката е с 51% изгаряния и е в състояние на термичен шок, съобщиха от Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, цитирани от БНР. Момичето е настанено в реанимацията на Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия. По–дълбоките рани са на двата крака и на лявата ръка. 

Около 17 часа този следобед се очаква Марияна да излезе от термичния шок – това са първите 48 часа след получаване на изгарянията, обясни лекуващият лекар д-р Красимир Янев. По думите му, състоянието на пострадалата все още е критично, но стабилно предвид липсата на рязка промяна в жизнените показатели. Тя е в състояние на амнезия и не си спомня нищо от инцидента.

От болницата призовават желаещите да помогнат на Марияна да дарят кръв, независимо от кръвната си група. Кръводаряванията са необходими, тъй като освен от кръвопреливане момичето ще има нужда и от кръвни продукти.

Марияна е дете със специални образователни потребности и се отглежда в приемно семейство.