Генерал Венцислав Мутафчийски мисли как да живеем с вируса. Обмисля се и как новият начин на живот ще се отрази на здравната система. Това стана ясно от изказването на Мутафчийски на извънреден вече брифинг в Министерски съвет. След като вчера брифингите бяха отменени, днес премиерът Борисов и шефът на Оперативния щаб излязоха отново пред медиите.

Некоректно било отразяването, че щабът спирал работа. Все повече гласове се чували, че се нанасят повече вреда с брифингите на щаба. Затова се налагала промяна на начина на оповестяване на информацията. Щабът дори искал да се дава информацията само с прессъобщения, стана ясно от думите на Мутафчийски.

Днес по-късно през деня ще се набележи предполагаемият график за отхлабване на мерките, въпреки че премиерът малко преди това подчерта, че светът се лута и не се знае какво да се прави.

Борисов показа Мутафчийски: Генералът е жив и здрав

Борисов показа Мутафчийски: Генералът е жив и здрав

Успехът в епидемията щял да е за всички, провалът щял да е само негов, заяви Борисов

Интересна била комуникацията му с премиера. Тя се развивала като спор и така се вземали най-добрите мерки, според Мутафчийски.

Няма напрежение между премиера и Мутафчийски, отново се намеси с коментар Бойко Борисов. Споровете били между Мутафчийски и Ангел Кунчев. Кунчев искал още разхлабване на мерките. Финансовият министър Владислав Горанов пък настоявал да се отворят заведенията на открито.

Сега Бойко Борисов смята да посочи един ден в седмицата, в който Мутафчийски да се явява пред медиите.

На въпрос има ли някаква символика в това, че днес генерал Мутафчийски е с костюм, а не с униформа, Борисов отговори: Защото трябва да я изпере. И униформите се перат. "Сутринта в 6.30 се чули. Борисов му казал "Хайде, чакам те." - Оправям се, отговорил Мутафчийски. Че кой те развали, попитал премиерът. А шефът на ВМА си бръснел главата, за да се появи отново пред медиите.

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

Още един лекар не се пребори с коронавируса у нас

1611 са общо заразените у нас