Няма система в здравеопазването. Това заяви бившият здравен министър Петър Москов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му, за да има такава системата, тя трябва да бъде същностен ангажимент на държавата. Когато няма държава, която да гарантира пътя на пациента, за да не си задава въпросите кое е за спешна операция и ко не, това означава, че няма система на здравеопазването, обясни бившият здравен министър.

Мира Кожухарова: Да се ваксинират всички възрастни

Мира Кожухарова: Да се ваксинират всички възрастни

Служебният министър прави анализ на мерките и заболяваемоемостта, създаването на паника - най-голямата грешка

Според него не е хубаво да се говори с лошо за здравната система, но има нужда от реформа. Той е имал много критики към НОЩ, но не може да се върви с подобни обвинения. Добри или лоши, в този щаб са работили най-добрите здравни експерти и не е добре да се уронва авторитета на хората, посочи Петър Москов.

Той посочи, че служебният здравен министър трябва да организира ваксинация. Ако това се случи, ще имаме спокойна есен и зима, но ако не се направи ни очаква нова вълна на заболяването, предупреди бившият здравен министър. Припомняме, за забавяне на ваксинацията предупреждава и другият вече бивш здравен министър Костадин Ангелов.

Петър Москов за служебния кабинет: И след 9 септември комунистите взеха правосъдието и МВР

Петър Москов за служебния кабинет: И след 9 септември комунистите взеха правосъдието и МВР

КОД няма място в механична коалиция с „Атака“ и „Воля“

По актуалните политически теми Петър Москов коментира, че след като ГЕРБ слезе от власт, сега на власт е левицата. По думите му това служебно правителство е опитното поле между старата просъветска левица и новата просъветска левица около "Да, България". Основната вина за всичко това носи ГЕРБ. Битката на КОД е връщането на смислената, истинска, биографична, ценностна и поемаща отговорност десница.

Москов призна, че е отвратен от начина, по който се водят политическите разговори в момента. Ако една политическа сила изчегъртва друга политическа сила не е политика, посочи бившият здравен министър. Според него това, което не трябва да се допуска е нарушаване на пълноценното членство в ЕС и НАТО.

Москов: Водехме разговори с ВМРО за коалиция, но другите партии не изповядват ценностите ни

Москов: Водехме разговори с ВМРО за коалиция, но другите партии не изповядват ценностите ни

Все още не е ясно дали Кубрат Пулев ще се включи