Партията на Петър Москов Консервативно обединение на десницата (КОД) са водели преговори с ВМРО за създаването на общ патриотичен фронт, който да се яви на предстоящите на 11 юли парламентарни избори. Причината, поради които подобно обединение не се е случило - коренни разлики в идеологическите възгледи по важни стратегически теми.

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

ВМРО, НФСБ и КОД гласят предизборна коалиция

Каракачанов не вижда смисъл да преговаря с Волен Сидеров

"За нас една от същностните разделителни линии. Не можем да бъдем част от коалиция, в която има разногласия по основния според нас въпрос - какво да е геополитическото бъдеще на България. Ако една от партиите там (визира се Воля на Веселин Марешки - бел. ред.) е искала излизане от НАТО, искала е Евразийски съюз, а другите не - вероятно има много други общи неща, но това ми се струва достатъчно важно, за да не можем да бъдем на едно място", отговори на въпрос на News.bg бившият здравен министър Петър Москов.

Днес (26 май) коалицията Национално Обединение на Десницата, включваща партиите КОД, БЗНС, БДФ се регистрира в Централната избирателна комисия за предстоящия парламентарен вот.

Дали Кубрат Пулев, който проведе среща с Москов на 23 май, ще влезе в листите на партията - все още е неясно.

Петър Москов не разговаря с Марешки и Симеонов

Петър Москов не разговаря с Марешки и Симеонов

КОД няма място в такава коалиция

"Това са разговори, които тепърва ще водим. За мен възможността господин Пулев да се включи би означавало нова, различна енергия. Но отново казвам - тръгваме на тези избори с целта в следващия парламент да има смислено, ценностно дясно", каза още Москов.

"За нас основният недъг на предишния парламент беше липсата на истинска десница, на истинска национално отговорна, консервативна дясна политическа линия. Вероятно това беше една от причините, поради което това беше по-скоро цирк, отколкото парламент", коментира още той.

Преди това в ЦИК се регистрираха от "Демократична България" и от ГЕРБ-СДС също. Засега регистриралите се партии в ЦИК са "Изправи се! Мутри вън" , Коалиция "Българските патриоти", Коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република", "Републиканци за България", ДПС и"Има такъв народ".