Коалицията "Демократична България" се регистрира за предстоящоя през юли парламентарен вот.

От обединението са внесли всички необходими по закон 9999 подписа от членове и симпатизанти.

Очакват ни едни по-честни и прозрачни избори, коментира съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Именно машинното гласуване, въведено повсеместно с промените в Изборния кодекс ще са силна предпоставка за това, отговори още той на въпрос на news.bg.

Има червени линии, които не бива и няма да се преминат, допълни Иванов. Именно такива линии са коалиция с участието на ГЕРБ, БСП и ДПС. Приоритет за евентуални бъдещи коалиционни партньори са партите, позиционирани срещу статуквото.

Иванов обаче не изключи кабинет от "извънстатуквени" партии, подкрепен например от БСП. 

Сега е възможно събирането на подписи в електронна форма и ние умишлено дадохме малко повече време за събирането на нашите подписки. "Демократична България" много държи да събира подписите си на улицата, сред хората. Този път не избързахме, за да можем да позволим колкото се може повече хора да научат за тази електронна услуга, коментира Иванов и посочи, че за ДБ въвеждането на тези електронни услуги е политическа и национална кауза.

Преди това от ГЕРБ-СДС също се регистрираха. Засега регистриралите се партии в ЦИК са "Изправи се! Мутри вън" , Коалиция "Българските патриоти", Коалицията "Ляв съюз за чиста и свята република", "Републиканци за България", ДПС  и"Има такъв народ".