Служебният здравен министър Асен Меджидиев разпредели ангажиментите на заместниците си, съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Зам.-министър Динко Странски ще отговаря за дирекциите към МЗ "Лечебни дейности", "Опазване на общественото здраве и здравен контрол" и "Търговски дружества и собственост". Под негов контрол ще бъдат и Изпълнителната агенция "Медицински надзор", Националният център по заразни и паразитни болести, Националният център по трансфузионна хематология и районните центрове по трансфузионна хематология, както и Националният център по радиобиология и радиационна защита и на Националната експертна лекарска комисия. Странски ще отговаря също за спешните центрове и за признаването на професионални квалификации по регулирани медицински професии и специалности в системата на здравеопазването.

Заместник-министър Катя Ивкова ще координира и контролира политиките в сферите на дейността на дирекциите "Международни проекти и програми", "Европейска координация и международно сътрудничество", "Електронно здравеопазване" и "Защита на правата на пациентите". Тя ще следи и дейността на Центъра за асистирана репродукция и Националния център за обучение и квалификация в системата за спешна медицинска помощ. Ивкова ще отговаря и за домовете за медико-социални грижи за деца и за центровете за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания.

Зам.-министър Александър Златанов е натоварен с координацията и контрола над политиките, свързани с работата на дирекциите към МЗ "Бюджет и финанси" и "Лекарствена политика" и отдел "Обществени поръчки" в дирекция "Стопански дейности и обществени поръчки". Той ще отговаря също за Националния център по обществено здраве и анализи, Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените продукти и за регионалните здравни инспекции и държавните психиатрични болници.

Гълъб Донев назначи трима нови заместник-министри

Гълъб Донев назначи трима нови заместник-министри

Назначенията са в МЗ и МФ