Един млад живот е застрашен заради мудност в работата на Фонда за лечение на деца след уволнението на директорката му д-р Тинкао Троева, съобщиха от пациентските организации "Заедно с теб"

"Тази вечер към мен се обърна родител на дете с подадено заявление на 12 септември 2017 г. за спешно лечение на много тежко онкологично заболяване - лимфом на Хочкин. Детето навършва 18 години след три дни, но новият директор, д-р Мариета Райкова, от недоглеждане вместо спешно да задвижи процедурата, е разпределила заявлението на свой служител в отпуск и разглеждането е насрочено чак за месец октомври за разглеждане." - пише Пенка Георгиева от "Заедно с теб".

Писмото, разпространено до медиите, е изпратено и от името на асоциацията за репродуктивно здраве "Усмихни се", и от алианса "Бъдеще за всички".

Тъй като забавянето може да се окаже фатално, е необходимо случаят да бъде разгледан спешно.

"С много размисъл се обръщам към медиите и обществото, но нямам друг избор за това дете. Г-н министър, очакваме да вземете спешно отношение по случая и да спасите живота на едно българско дете." - се казва още в обръщението.