Италианската компания Enel ще продаде своя дял от 56,43% в ПАО "Енел Русия" на "Лукойл" и фонда "Газпромбанк-Фрезия", съобщи италианската компания.

От съобщение на Enel, публикувано на уебсайта на италианската фондова борса, става ясно, че компанията е сключила две отделни споразумения с купувачите на обща стойност 135 млн. долара.

Приключването на сделката се очаква през третото тримесечие и зависи от редица условия, по-специално от решението на Руската комисия за чуждестранни инвестиции и на ФАС на Русия, се казва в изявлението.

Enel ще строят АЕЦ-ове в Италия, не в България

Enel ще строят АЕЦ-ове в Италия, не в България

Започната е процедура за продажба на дейностите в България

По-рано в сряда главният изпълнителен директор на Enel Франческо Стараче обяви, че компанията е близо до продажбата на руските си активи. "Още няколко седмици и ще го постигнем", казва топ мениджърът, цитиран от Ройтерс.

Enel притежава 56,43% от Enel Russia. Към момента Enel Russia включва три газови електроцентрали - Конаковска, Невиномисска и Средноуралска - както и вятърен парк в Ростовска област. Изграждащият се вятърен парк в Мурманска област ще бъде завършен на 85% през юли 2022 г. и на 100% през октомври.

Друг проект за вятърен парк - в Ставрополския край - е отменен, съобщи Enel Russia на 16 март.