Марката Lada на руския автомобилен гигант АвтоВАЗ напусна пазара на ЕС поради затягането на стандартите за вредни емисии в околната среда. Това съобщи пред "Gazeta.ru" представителят на генералния дистрибутор на АвтоВАЗ в Европа Lada Automobile GmbH Deutschland.

"АвтоВАЗ" отчита спад от 34% в износа

"АвтоВАЗ" отчита спад от 34% в износа

Обезценяването на казахстанското

Според него колите на Lada са спрели да се доставят на европейските търговци на автомобили. Последната доставка е била през март тази година.

Според представителя на дистрибутора, в момента в склада са останали само няколко автомобила Vesta със стандартно оборудване, а други автомобили са продадени на търговци на дребно Lada Automobile GmbH Deutschland.

"Миналата година АвтоВАЗ заяви, че постепенно ще намали доставките, сега няма повече и няма да има. Съобщава се, че след три години компанията може да се върне, но това едва ли е възможно ", заяви представител на Lada Deutschland.

„АвтоВАЗ" съкращава 15 000 служители

„АвтоВАЗ" съкращава 15 000 служители

От компанията обявиха,

Той отбеляза, че АвтоВАЗ с марката Lada няма да се върне на европейския пазар поради новата маркетингова политика на съюза Renault-Nissan-Mitsubishi, в който е включен и руският автомобилен гигант.

Този автомобилен алианс вече излезе с планове за отговор на коронакризата.