Компанията "Уолт Дисни" обяви, че е наредила на целия си почасов персонал в САЩ да се ваксинира задължително срещу COVID-19 до края на септември.

Това разкри АП.

От "Дисни" заявиха, че нейните служители ще трябва да представят доказателство за ваксинация, преди да се върнат на работа в помещенията на компанията.

На "Дисниленд" в Калифорния разрешиха да възобнови работата си

На "Дисниленд" в Калифорния разрешиха да възобнови работата си

Нова надежда за индустрията

"Ваксините са най -добрият инструмент, който всички имаме, за да контролираме тази глобална пандемия и да защитим нашите служители", се казва в изявлението на фирмата.

По -рано компании като Facebook Inc. и Google на Alphabet Inc. също обявиха, че ще изискват от служителите си да се ваксинират срещу коронавирус, за да се върнат в офисите.

Компанията беше ударена тежко от коронакризата, хиляди служители загубиха работата си. През последните три месеца на 2020-та приходите са намалели наполовина в сравнение със същия период на 2019-та.

Преди пандемията увеселителните паркове на Дисни съставляваха 35 % от общата печалба на компанията, чиито други бизнеси включват производство на кино, телевизия и онлайн излъчване на съдържание.