Седем души бяха арестувани в Италия и 10 в Съединените щати след съвместна итало-американска полицейска акция срещу заподозрени членове на мафията, съобщи италианската полиция в сряда, цитирана от "Ройтерс".

Арестите идват след двегодишно разследване, насочено към членове на престъпната фамилия Гамбинос в Ню Йорк и някои от нейните сицилиански сътрудници, каза полицията.

Разследването разкрива "солидността на съществуващите отношения" между Ню Йорк и сицилианските мафиоти и "американския интерес към организационните дела на сицилианската Коза Ностра", се казва в изявлението.

Гамбинос са една от петте исторически италианско-американски мафиотски фамилии в Ню Йорк. Предишни обвинения срещу семейни агенти включват убийство, лихварство и незаконно разпространение на наркотици.

Полицията каза, че италианските заподозрени са обвинени в сдружаване с мафия и други свързани престъпления, докато арестуваните в САЩ са обвинени в престъпно сдружаване, изнудване, палеж, заговор и манипулиране на търгове.

Италия задържа 33-ма за пране на пари и наркотрафик

Италия задържа 33-ма за пране на пари и наркотрафик

Разследващите са проследили операции за над 50 милиона евро