Без да се притеснява от здравословните си проблеми, сексуалните скандали и напредналата си възраст, бившият италиански министър-председател Силвио Берлускони упорито преследва обещанието, което някога е дал на майка си: един ден да стане президент.

Парламентът на Италия ще избере нов държавен глава в началото на следващата година, а 85-годишният Берлускони е първият, който се кандидатира в надпреварата, която може да промени италианския политически пейзаж, пише "Гардиън".

На пътя му стоят значителни препятствия, но той се рекламира с хъса, който му помогна да спечели три парламентарни вота и да стане най-дългогодишният следвоенен премиер на Италия.

"През последните две седмици се срещнах с него два пъти и той беше изключително ентусиазиран", каза депутат от партията на Берлускони "Форца Италия", който помоли да остане анонимен.

Милиардерът и медиен магнат Силвио Берлускони обаче е много противоречива личност. През 2013 г. той беше временно лишен от правото да заема публична длъжност след присъда за данъчни измами, а в момента все още е подсъдим по последното от поредица дела за подкупване на свидетели по процеса за проституция на непълнолетни, свързано с прословутите му секс партита отпреди повече от десетилетие.

 Берлускони отново е в болница с пост-COVID синдром

Берлускони отново е в болница с пост-COVID синдром

Приет е в болницата "Сан Рафаеле" в Милано...