Сирийски опозиционни активисти и държавна телевизия съобщиха, че правителството е убилo известен дезертьор от армията на Асад, който е станал лидер на бунтовници, предаде АП.

Рами Абдул Рахман от базирания във Великобритания Сирийски Център за човешки права и телевизия Al-Ikhbariya обявиха, че Ясер ал Абуд е бил убит по време на сблъсъци в град Тафас в южната провинция Дара.

Убитият е един от първите от командването на сирийската армия, който избяга и се присъедини към бунтовниците. Ал Абуд командваше военния съвет към Свободната сирийска армия и водеше бунтовническа бригада в Дара.

Междувременно правителствени самолети бомбардират югоизточни район в Дамаск, след като бунтовници превзеха ключови позиции в района, съобщава Сирийският център за човешки права, предаде „Франс прес".

Бойни самолети проведоха четири въздушни бомбардировки в град Млеха", където през уикенда бунтовници превзеха позиции на армията, пояснява организацията.

Бунтовниците започнаха операции в района, след като атентатор-самоубиец от свързания с „Ал Кайда" „Фронтът ал Нусра" детонира кола-бомба на пропускателен пункт между Млеха и Джарамана в събота.