Иран заяви, че неговата армия е готова да се изправи срещу всяка атака от страна на Израел, съобщава "Ройтерс".

Военновъздушните сили заявиха, че са готови за действие.

По-рано днес военноморските сили посочиха, че ескортират ирански търговски кораби до Червено море.

Иран извърши първата си пряка атака срещу Израел миналия уикенд като отмъщение за предполагаем израелски удар срещу ирански дипломатически комплекс в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Израел се зарече, че ще отвърне на удара и неговият военен кабинет днес проведе заседание, за да обсъди възможните варианти.

Иран осигури военен ескорт за търговските си кораби до Червено море

Иран осигури военен ескорт за търговските си кораби до Червено море

Техеран се подготвя за възможно отмъщение от страна на Тел Авив

"Всяко нападение на ционисткия режим (Израел) на наша земя ще бъде посрещнато със сериозен отговор", предупреди иранският президент Ебрахим Раиси на парад, проведен по случай Деня на армията.

На свой ред командирът на военновъздушните сили на ислямската република посочи, че иранските военни самолети, включително произведените в Русия "Сухой-24", са в "най-доброто си състояние на готовност" да противодействат на всяка израелска атака.

"Имаме пълна готовност във всички области, включително нашето въздушно покритие и бомбардировачи, и сме подготвени за всяка операция", изтъкна бригаден генерал Амир Вахеди.

Директно нападение срещу бази на Революционната гвардия или съоръжения за ядрени изследвания в Иран е една от възможностите за ответен удар на Израел. Възможни са и цели извън Иран.

Израел към Иран: Няма кой да ни спре, за да ви ударим

Израел към Иран: Няма кой да ни спре, за да ви ударим

Заплаха за реванш