„Не привличайте внимание”, призова от ефира на БиТиВи блокираните ни сънародници в Турция арабистът Владимир Чуков. Той посъветва българите, които са в южната ни съседка, да не показват никакво отношение към случващото се.

Чуков сравни настоящата ситуацията с момент на блокади в Турция през 80-те години. Той разказа как през 1983 г. пътувал от Дамаск през Анкара за България. За ден бил блокиран пред Анкара. От опит той изтъкна, че е важно да не се привлича вниманието.

Арабистът коментира и кървавия атентат в Ница. Създаването на огромни общности, живеещи в гета, е характерно за Франция, коментира той. „Гетото е това, което бълва и създава социални маргинали”, категоричен бе Владимир Чуков.

Той коментира някои детайли като това, че терористът е бил женен и баща на трима сина. По думите му, в ислямския свят това е много интересен казус. „В тази общност не можеш лесно да се откажеш от отговорността да гледаш децата си”, поясни Чуков. Според него трябва да се отговори защо атентаторът се е отказал от тази своя отговорност и какви са били неговите мотиви.