Президентът Джо Байдън не е сигурен в мирното предаване на властта в САЩ, ако републиканецът Доналд Тръмп загуби президентските избори на 5 ноември.

"Ако Тръмп загуби, изобщо не съм уверен", казва Байдън в интервю за CBS News.

Ройтерс посочва и предупреждение на Байдън, че думите за "кървава баня" на Тръмп от неговата кампания трябва да се възприемат по-сериозно.

"Той наистина има предвид това, което казва. Ние не го взимаме на сериозно. Той наистина го има предвид - всички тези приказки за кървава баня, ако загуби", каза още Байдън.

На предизборна проява през март в щата Охайо кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия и бивш американски президент Доналд Тръмп предупреди, че ще се стигне до "кървава баня", ако той загуби на изборите през ноември, припомня Ройтерс. Самият Тръмп обясни, че е използвал този израз във връзка с необходимостта от защита на американската автомобилна индустрия от чуждестранната конкуренция.

Тръмп загадъчно към привърженици: Повече няма да се налага да гласувате

Тръмп загадъчно към привърженици: Повече няма да се налага да гласувате

Не става ясно какво е имал предвид

Тръмп обаче много трудно призна загубата си на президентските избори през 2020 година, заявявайки, че всъщност е спечелил, като това доведе до кървавия щурм на Капитолия от негови привърженици - акт, който потресе американците.

В столицата Вашингтон и в щата Джорджия му бяха повдигнати наказателни обвинения в незаконен опит за преобръщане на резултатите от изборите през 2020 г.

Самият президентът Джо Байдън миналия месец се оттегли от президентската надпревара, а кандидат за президент на САЩ от Демократическата партия стана американската вицепрезидентка Камала Харис.

Тръмп: Камала и Уолц са най-радикалният ляв дует в американската история

Тръмп: Камала и Уолц са най-радикалният ляв дует в американската история

Кампания за Белия дом