Президентът на САЩ Джо Байдън призова губернатора на Ню Йорк Андрю Куомо да подаде оставка, след като прокуратурата го уличи в сексуални посегателства срещу множество жени, съобщи CNN.

"Мисля, че той трябва да подаде оставка. Разбирам, че законодателната власт на щата може да реши да го отстрани чрез импийчмънт. Но не зная със сигурност." - коментира Байдън.

По-рано беше публикуван доклад от разследването на прокуратурата, от който става ясно, че обвиненията за сексуален тормоз срещу губернатора са основателни.

Самият Куомо отрече написаното в доклада, като заяви, че "фактите са много различни от представените".

"Искам да научите директно от мен, че никога не съм докосвал никого по неподходящ начин и не съм правил неподходящи сексуални намеци", заяви той.

Куомо е тормозил сексуално редица жени според разследването

Куомо е тормозил сексуално редица жени според разследването

Сред тях има настоящи и бивши служителки...

Първите сигнали срещу губернатора на Ню Йорк бяха огласени през февруари - става дума за служителката от екипа му Линдзи Бойлън и за бившата му асистентка Шарлот Бенет. Дни по-късно трета жена заяви, че той си е позволил неприемливо поведение. Скандалът продължи да се разраства и след месец сигналите вече бяха девет.

Впоследствие група жени от Конгреса разпространи писмо с искане той да подаде оставка.

Куомо от своя страна отрече обвиненията да са истина и отказа да се оттегли, като настоя да се изчакат резултатите от разследването. Адвокатът му коментира, че въпреки навика си да прегръща и целува, Куомо не може да бъде обвиняван в насилие. Самият той призна, че бързо скъсява дистанцията с хората, но не иска това да се разбира превратно.

Президентът Джо Байдън взе отношение по темата, като заяви, че губернаторът трябва да подаде оставка, ако разследването потвърди обвиненията за сексуален тормоз срещу него.

Секс скандалът в Ню Йорк се разраства

Секс скандалът в Ню Йорк се разраства

Губернаторът Андрю Куомо ще отговори на въпроси