Белгийските власти са поискали допълнителна помощ от САЩ за разследването на терористичните нападения, извършени миналата седмица в Брюксел. По сведение на електронното издание на The Wall Street Journal, разследващите в Белгия се сблъскват със сериозни затруднения.

Към момента те се опитват да открият трима души, които са заподозрени като съпричастни към атентатите на летището и в метрото, и разчитат на американска помощ.

Пак според източник на изданието ФБР беше е разширило своето участие в разследването и е изпратило допълнителни агенти в Брюксел.

ФБР започна собствено разследване, след като стана ясно, че сред жертвите на атентатите в сърцето на Европа има и американци.
В последните дни ФБР обаче е активизирало следствените действия, а и Белгия е започнала да предоставя повече информация, пише изданието, позовавайки се на високопоставен, но пожелал анонимност източник.

Според него белгийските власти са предоставили вече на американските си колеги повече данни, включително и данни от записи, свалени от мобилни телефони и други устройства.

Припомняме, до този момент са идентифицирани 32 от 35-те жертви на брюкселските атентати от 22 март. Сред тях има американци и британци, граждани на Италия, китай, Перу и др.

96 пострадали остават в болница, като от тях 55 все още се намират в тежко състояние. Общо ранените бяха около 340.