Италианският премиер Силвио Берлускони заяви, че няма да подаде оставка заради подозренията на прокуратурата, че е правил секс с непълнолетна проститутка, съобщава БиБиСи.

Във връзка с това Берлускони обвини следователите в незаконно шпиониране.

Аз няма да избягам и няма да подам оставка, заяви той в телефонно обръщение към своята партия.

Италианският премиер настоява, че обвиненията са политически мотивирани и отказва да даде показания.

Миланската прокуратура призовава Берлускони да даде показания във връзка с отношенията му с непълнолетни проститутки. Оттам припомнят, че ползването на услугите на жриците в страната не е забранено, но сексът с лица под 18 години е противозаконен.

Преди дни ръководството на Римокатолическата църква изрази своето безпокойство от секс скандалите, развихрили се около италианския премиер. Ватикана призова Берлускони да прояви морална отговорност и уважение към закона и изрази дълбоко безпокойство от най-новите сексскандали, в които е замесен той.

В множество публикации се посочва, че вилата на Берлускони край Милано е превърната в истински бордей, където премиерът наслаждавал на прекрасните момичета, които изпълнявали неговите сексуални фантазии.

Младите момичета получавали пари в брой и скъпи подаръци.

Пак според пресата Берлускони организирал на въпросната вила конкурс за стриптийзьорки, в който участвали момичета от телевизионно шоу, излъчвано по негова телевизия. Италианският премиер ги карал да обличат полицейски униформи и на медицински сестри, а наградата била - една нощ с него.

Самият Берлускони отхвърля голяма част от обвиненията и най-вече тези, свързани с Руби. „Имам сериозна връзка и никога не съм плащал за секс - абсурдно е даже да си го мислите. Да ползвам платени услуги на проститутки - това е под достойнството ми", отсече той.

Преди дни италианската преса излезе с публикации относно сериозната връзка на премиера, като основната „заподозряна" е Дарина Павлова.

Според публикации руският премиер Владимир Путин също е въвлечен в сексскандалите на италианския си колега.