Северна Корея в сряда отново пусна балони, вероятно носещи боклук, към Южна Корея, съобщава АП. 

Това се случва дни, след като армията на Юга засили пропагандните излъчвания срещу Пхенян, казаха официални лица в Сеул.

Обединеният комитет на началник-щабовете на Южна Корея заяви в изявление, че севернокорейските балони летят на север от Сеул след пресичане на границата. Той призова южнокорейския народ да бъде нащрек за падащи предмети.

Южна Корея отговори с високоговорители на балоните с боклук на Севера

Южна Корея отговори с високоговорители на балоните с боклук на Севера

Тази технология е ползвана и преди

Припомняме, че дейностите на Северна Корея са десетите по рода си от края на май. Пхенян твърди, че нейните кампании с балони са отговор на южнокорейските активисти, които разпръскват политически листовки през границата чрез собствените си балони.

Южна Корея заяви в неделя, че в отговор засилва своите анти-Пхенян пропагандни предавания от високоговорители по сухопътната граница.

КНДР продължава с пратките с боклук за Юга

КНДР продължава с пратките с боклук за Юга

Армията на Южна Корея в петък възобнови своята денонощна кампания с излъчване на пропагандни материали

Севернокорейски войници инсталират мини и други прегради и създават пустош по границата с Южна Корея от месеци, въпреки инциденти и жертви, съобщиха южнокорейските военни в сряда. Това заявиха по-рано тази седмица от Съвместното командване на началник-щабовете.

Министерството добави, че в някои области за извършване на тази работа са били разположени и жени войници.

По време на среща, проведена същия ден относно "провокациите" на Северна Корея, южнокорейският министър на отбраната Шин Уон-сик заяви, че военните са изправени пред "комплексна криза", допълнително усложнена от непредсказуеми природни бедствия, според отделно изявление на министерството.

Кампаниите между двете Кореи в стила на Студената война между двете Кореи разпалват напрежението на Корейския полуостров, който остава технически в състояние на война, тъй като Корейската война от 1950-53 г. приключи с примирие, а не с мирен договор.