Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп публикува дълъг пост в собствената си социална мрежа Truth Social, в който с гняв съобщава, че "водещият кандидат за президент на Републиканската партия и бивш президент на САЩ ще бъде арестуван следващата седмица във вторник".

Тръмп призовава поддръжниците си да протестират и "да си върнат нацията". В поста Тръмп ругае "корумпираната и политически мотивирана районна прокуратура в Манхатън".

Доналд Тръмп - добър в избягване плащането на данъци, но слаб бизнесмен

Доналд Тръмп - добър в избягване плащането на данъци, но слаб бизнесмен

Доналд Тръмп не е плащал федерален данък върху доходите в 11 от 18-те години

Тази прокуратура както и главната прокуратура на щата Ню Йорк разследват данъчното поведение на бившия президент и организациите и фирмите, които има.

Разследването срещу семейната група "Тръмп органайзейшън" започна, след като един от бившите адвокати на Доналд Тръмп - Майкъл Коен, даде показания пред Конгреса. Той твърди, че са правени фалшиви оценки - завишени или занижени, на активи на групата. Целта е била получаване на заеми, данъчни облекчения или по-добри застрахователни обезщетения.

Майкъл Коен: Тръмп спечели изборите с помощта на Русия

Майкъл Коен: Тръмп спечели изборите с помощта на Русия

Нови разкрития около Белия дом

Бившият президент на САЩ вече е обект на няколко разследвания. В началото на месеца Министерството на правосъдието на САЩ заяви, че бившият президент Доналд Тръмп може да бъде съден от полицейски служители за насилието в Капитолия на 6 януари 2021 г.

По-рано днес Тръмп помести публикации и във Фейсбук и ЮТюб за пръв път, след като преди две години беше отстранен платформите заради щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година. Постовете на Тръмп бяха под общото заглавие "Върнах се!" и видео с репликата: "Съжалявам, че ви накарах да чакате, беше сложно". Twitter също обяви отблокиране на профила на експрезидента.

И в двама поста е използвано заснето преди време видео на Си Ен Ен, с което се обявява победата на Тръмп над Хилари Клинтън през 2016 г. След това картината избледнява и на екрана се изписва "Тръмп 2024".

Вероятно активността му се дължи на намерението да се кандидатира за втори мандат на предстоящите избори през 2024 г.

Тръмп задвижи невероятната си кандидатпрезидентска кампания през 2016 г. благодарение на използването на социалните медии, отбелязва Ройтерс и припомня, че в края на 2021 г. бившият президент създаде своя собствена платформа в социалните медии, която използваше докато беше в сила забраната да публикува в Туитър и Мета.

Тръмп е готов да започне война, за да спечели изборите, вярва бившият му адвокат

Тръмп е готов да започне война, за да спечели изборите, вярва бившият му адвокат

Майкъл Коен за Тръмп: Измамник, лъжец, грубиян, расист и хищник