Губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че село Суземка в поверената му област е обстрелвано с реактивни системи за залпов огън, с които се твърди, че е стреляла украинската армия., съобщават ТАСС и Руската служба на Би Би Си.

По-рано Богомаз каза, че по време на обстрела на Суземка са загинали двама цивилни, жилищна сграда е напълно разрушена, а още две къщи са частично разрушени.

Рано тази сутрин той съобщи за нов обстрел, без жертви този път.

"Въоръжените сили на Украйна отново обстреляха село Суземка с помощта на РСЗО. Системата за противовъздушна отбрана на въоръжените сили на Руската федерация свали няколко снаряда. Няма жертви. Една жилищна сграда е частично разрушена", пише Богомаз. в неговия канал в "Телеграм".

Украинската страна не коментира изявленията за обстрела на това село в Брянска област, разположено в непосредствена близост до границата.

Русия обвини Украйна за поредна атака в Брянска област

Русия обвини Украйна за поредна атака в Брянска област

Безпилотен летателен апарат е атакувал сградата на военната служба

Припомняме, че Брянска област попадна във фокуса на новините на 2 март, когато Русия съобщи за атака на "диверсанти" в района на граничните с Украйна села Любечани и Сушани. Тогава Москва съобщи за нападение от "десетки диверсанти", при което загина един човек, а едно десетгодишно дете беше ранено. То по-късно бе обявено от руските медии за герой, като бе съобщено, че то е спасило други две момичета, като ги е извело от атакуваната кола, след като самото то е било ранено, а чичо му, който е шофирал е бил убит. Отговорност за нападението тогава пое организацията "Руски доброволчески корпус" (РДК) с ръководител Денис Капустин.

Руското министерство на вътрешните работи обяви за федерално издирване командира на РДК Капустин на 27 март.

На 5 април беше съобщено, че украински лек самолет се е разбил в Брянска област, граничеща с Украйна, пилотът е задържан.

Отново опит за "диверсия" в Брянска област
Обновена

Отново опит за "диверсия" в Брянска област

Отговорност пое същият "Руски доброволчески корпус"