"Руснаците подкрепят всичко, което възпрепятства установения ред, поради което биха подкрепили не само Брекзит, но също така искат да няма сделка за Брекзит. Биха искали всичко, което разтърсва западната коалиция". Това заяви външният министър на Великобритания Джереми Хънт в интервю, публикувано в събота и цитирано от ТАСС.

ЕС изчаква до ноември преди да започне пълна подготовка за Брекзит без сделка

ЕС изчаква до ноември преди да започне пълна подготовка за Брекзит без сделка

Ако преговорите с Великобритания се провалят, ще започнем по-открита работа

Министърът, който бе избран за поста си през юли след оставката на неговия предшественик Борис Джонсън, смята че Русия се движи в неправилна посока.

"Не смятам, че тя (Русия) е така зле както през 1970-те и 1980-те години, но сме длъжни да признаем, че тя се движи в неправилна посока и по пътя си Русия е много опортюнистична страна", каза Хънт.

Те (руснаците) чакат всяка удобна възможност, за да се опитат да променят международния порядък и правят това в съвършено недопустима форма, заяви британският дипломат.

Джереми Хънт очаква от ЕС по-ясен отговор спрямо Русия

Джереми Хънт очаква от ЕС по-ясен отговор спрямо Русия

Наследникът на Борис Джонсън на първа визита - в САЩ

"Демокрацията отстъпва. По време на Студената война ние нямахме никакви съмнения по отношение на правилността на нашата система в сравнение с неправилността на това, което ставаше зад Желязната завеса.
Сега вие пояснете, че във Великобритания, и в Америка, и в Европа хората не са съвсем уверени в това до колко е подходяща тяхната система и в много за това, което се случва в интерактивната сфера. Социалните мрежи могат да бъдат сила, която помага на демокрацията, но в момента виждаме негативни и дестабилизиращи последици", заяви министърът.

Франция заклейми "самоубийствения" план за Брекзит на Тереза Мей

Франция заклейми "самоубийствения" план за Брекзит на Тереза Мей

Предложенията ѝ можели да нанесат смъртоносен удар на Европа

Руските власти по-рано нееднократно заявяваха, че всички твърдения за намеса в дейността на чуждите държави или опити за дестабилизация в някои региони нямат нищо общо с реалността, допълва руската агенция.