Републиканският кандидат за вицепрезидент Джей Ди Ванс вярва, че Доналд Тръмп не е загубил изборите през 2020 г.

Това заявим той в сряда, след като избягваше да отговори на въпроса в продължение на седмици, съобщава "Ройтерс". 

По време на предизборно събитие в Уилямспорт, Пенсилвания, Ванс отново беше попитан дали Тръмп е загубил от президента Джо Байдън преди четири години.

Какво, ако Тръмп не признае резултата от изборите?

Какво, ако Тръмп не признае резултата от изборите?

Републиканският кандидат за президент на САЩ вече заяви, че ако не спечели, ще счете изборите за измама

Тръмп, републиканският кандидат за президент през 2024 г., продължава да твърди, че е загубил изборите през 2020 г. поради изборни измами.

По време на сегашната си кандидатура за президент Тръмп предположи, че ще оспори резултатите, ако не надделее в надпреварата на 5 ноември срещу демократа Камала Харис, вицепрезидент на САЩ.

Усилията му да отмени изборите през 2020 г. доведоха до обвинение срещу него от федерални и щатски служители. Той все още чака съдебен процес по тези дела. Отказът му да приеме резултата също така предизвика атаката на 6 януари 2021 г. срещу Капитолия на САЩ от хиляди негови поддръжници.

Ванс заобиколи въпроса по време на дебата си с кандидат-вицепрезидента на Харис Тим Уолц на 1 октомври, като каза, че е фокусиран върху "бъдещето". Това накара Уолц да го смъмри за отказа да отговори откровено.

В Уилямспорт Ванс каза, че не подкрепя "някаква луда теория на конспирацията", като твърди, че Тръмп е спечелил. Вместо това той обвини резултата от изборите за онлайн цензурата.

Пенсилвания се смята за може би най-критичната от седемте щата, които ще определят изборите.

Тръмп се завърна в Пенсилвания, за да обещае победа

Тръмп се завърна в Пенсилвания, за да обещае победа

Бившият президент ще превърне САЩ в индустриална сила