"Няма демокрация без свободна преса. С голяма тъга научихме за убийството на българската журналистка Виктория Маринова. Нашите мисли са със семейството и приятелите й. Очакваме бързо и задълбочено разследване, за да бъдат отведени отговорните пред съда", пише Европейската комисия в своята страница в "Туитър".

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе
Обновена

Все още няма задържани за бруталното убийство в Русе

Избледнява версията, че Виктория е жертва на професионалната си дейност

ЕК съобщава на ОЛАФ за вероятни злоупотреби с фондове на ЕС в България, комисията няма никаква търпимост към корупцията и злоупотребата със средства от ЕС, коментира говорител на институцията. 

ЕК възприема съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следи медийните материали, свързани с България. Вече са поискани данни по тези обвинения от съответните власти, допълва говорителят.

ЕК е длъжна да препраща на европейската служба за борба с измамите всякакви данни, които прецени, че следва да бъдат подложени на задълбочена проверка. Не могат да се съобщават подробности за неприключени проверки, коментира говорителят на комисията.

"Репортери без граници" зоват за защита на колегите на убитата телевизионерка в Русе

"Репортери без граници" зоват за защита на колегите на убитата телевизионерка в Русе

Последният репортаж на Виктория Маринова е бил за измамите с евросредства

Вътрешният министър и главният прокурор анализираха действията на службите във връзка с тежкото убийство в Русе. Присъствието ни тук е обосновано от обществената значимост на случая, коментира Младен Маринов. Координира се работата на екипите на ОДМВР, ГДНП, прокуратурата, БОП и се планират предстоящите действия по разследването.

Маринов обясни, че в Русе работят и психолози от Института на МВР, които са присъствали на всички действия до момента, за да могат с придобитата информация да оформят психопортрета на извършителя.

Работим по всички версии, нито една не е подценена, както възможността за случайно събитие, дело на човек с психически отклонения или планирано действие, извършено от лице с подобни характеристики, или продиктувано от личен мотив, добави вътрешният министър.

Задачата е да се разпределят екипите така, че да се работи паралелно по всички линии, без да се губи време.

"Ако имаше ДНК съвпадение, щяхме да го съобщим - би означавало, че сме разкрили извършителя. Не подценяваме и най-дребния факт, изследваме живота на жертвата както в личен, така и в професионален аспект", допълни той.

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира, че е мобилизиран целият експертен потенциал на МВР и се работи по всички версии. "Едно е ясно - извършеното е изключително брутално и жестоко", допълни той.

Работи се по всички възможни версии за убийството на бизнесдамата в Русе
Обновена

Работи се по всички възможни версии за убийството на бизнесдамата в Русе

От трупа на жената липсвали телефон и ключове за кола