Новото правителство на Гърция обяви, че признава лидера на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо за временен президент на страната, изтъквайки, че това ще присъедини Гърция към общата позиция на Европейския съюз по въпроса, съобщава "Асошиейтед прес".

Съобщението на гръцкото външно министерство преобръща позицията на предишното правителство, което беше на страната на венецуелския президент Николас Мадуро. Около 50 страни признаха Гуайдо за временен президент, подчертавайки, че преизбирането на Мадуро през миналата година е било нелегитимно.

Гуайдо официално поиска военна подкрепа от САЩ

Гуайдо официално поиска военна подкрепа от САЩ

"Благодарим на САЩ за тяхното приятелство, решителност и готовност да подкрепят нашите непрекъснати усилия"

Външното министерство на Гърция обяви, че е "решило да признае председателя на демократично избраното национално събрание Хуан Гуайдо като временен президент на Венецуела, за да може той да свика свободни, честни и демократични президентски избори".

Основната дясна партия на Гърция "Нова демокрация", ръководена от Кириакос Мицотакис, спечели с комфортна преднина парламентарните избори в неделя, побеждавайки предишното ляво правителство на Алексис Ципрас.

Путин "препоръча" на Гуайдо връщане към реалността

Путин "препоръча" на Гуайдо връщане към реалността

С диалог да решат конфликта в Каракас