Бившият грузински президент Михаил Саакашвили и неговите сътрудници са планирали да убият няколко опозиционери в Тбилиси, за да саботират грузинското правителство. Това заяви грузинският премиер Иракли Гарибашвили в неделя в интервю за грузинския телевизионен канал Imedi.

Според премиера за 3 октомври е бил планиран опозиционен митинг, на който да се появи и бившият президент, завърнал се от Украйна за местните избори. За този ден провокаторите са били замислили плана.

Припомняме, че Саакашвили, който беше арестуван на 1 октомври, започна гладна стачка и обяви, че е политически затворник.

Саакашвили закопчан в Грузия на идване от Украйна

Саакашвили закопчан в Грузия на идване от Украйна

В Грузия той е осъден да лежи в затвора

По думите на Саакашвили, той сам е отворил вратата на жилището си, когато е дошла полицията, и не е оказал съпротива при ареста. Припомняме, той обяви предварително намерението си да се върне в Грузия за местните избори.

Според Ломджария, Саакашвили няма особени оплаквания по отношение на здравето си. Тя се срещна с него в затвора часове след задържането му.

Третият президент на Грузия Михаил Саакашвили беше арестуван в Тбилиси, след като се завърна в страната, прекъсвайки 8-годишното си изгнание.

Михаил Саакашвили обяви гладна стачка в затвора

Михаил Саакашвили обяви гладна стачка в затвора

Той заяви, че е политически затворник...

Премиерът каза още, че Саакашвили, който е гражданин на Украйна, ще може да се върне в Киев едва след като излежи цялата си присъда - 6 години затвор.

На проведените местни избори управляващата партия "Грузинската мечта" стана първа сила с 47,6% от гласовете. Основаното от експрезидента Михаил Саакашвили "Единно национално движение" (ЕНД) събира 27, 1% и е на второ място.