Вицепрезидентът на САЩ и кандидат на демократите за президент Камала Харис даде за CNN първото си голямо телевизионно интервю, откакто прие номинацията. В него взе участие и губернаторът на Минесота Тим Уолц, избран за кандидат за вицепрезидент на демократите.

Харис отговори на много въпроси от еволюцията на нейната политика по ключови въпроси като фракинга, до проблемите с миграцията и начина, по който администрацията на Байдън се справя с икономиката.

Харис коментира и репликите на съперника си републиканец Доналд Тръмп относно произход ѝ.

Тръмп не знаел, че Харис е чернокожа

Тръмп не знаел, че Харис е чернокожа

Кандидатът на републиканците направи провокативни коментари в интервю

Мисля, че за съжаление през последното десетилетие имахме в лицето на бившия президент някой, който наистина прокарваше дневен ред, разделяйки нашата нация. И мисля, че хората са готови да обърнат страницата на това, каза тя.

Много се гордея с работата, която свършихме, за да намалим инфлацията до по-малко от 3%, да ограничим разходите за инсулин до 35 долара на месец за пълнолетни хора. Доналд Тръмп каза, че ще направи редица неща, включително да позволи на Medicare да преговаря за цените на лекарствата. Никога не се е случвало. Ние го направихме. Създадохме над 800 000 нови работни места в производството, връщайки бизнеса обратно в Америка, отете тя. 

Харис каза, че ще се съсредоточи върху своя план за "икономика на възможностите", който намалява цени на ежедневни стоки и дава на родителите на новородени данъчен кредит от $6000. Тя също така спомена достъпността на жилищата и плана си за първи път данъчен кредит от $25 000, който ще помогне с първоначалната вноска.

Харис коментита и палестинско-израелския конфликт, като каза, че "войната трябва да приключи".

"Трябва да постигнем споразумение за прекратяване на огъня и освобождаване на заложници в ивицата Газа. Тази война трябва да приключи", каза тя. 

Харис също каза, че остава ангажирана с необходимостта да се "работи за решение с две държави".

Без споразумение след поредния кръг преговори за Газа

Без споразумение след поредния кръг преговори за Газа

Нито "Хамас", нито Израел, са се съгласили на компромиси