Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова осмя в събота "лъжите на президента на САЩ Джо Байдън, че е създал почти 1 милион нови работни места в страната", съобщава ТАСС.

Дипломатът в канала си в Telegram обърна внимание на думите на Байдън, който по време на дебата с Доналд Тръмп обяви създаването на 800 хиляди нови работни места в производствения сектор.

"В навечерието на изборите Министерството на труда на САЩ публикува доклад, в който бяха ревизирани макроикономическите показатели на демократическата администрация. И така: същите тези 800 хиляди работни места, които уж са създали Джо Байдън и Камала Харис - те просто не съществуват. Американските социални мрежи кипят, посочи тя. - Борци срещу фалшивите новини.

Кремъл остана безмълвен след дебата Байдън - Тръмп
Обновена

Кремъл остана безмълвен след дебата Байдън - Тръмп

Путин не е ставал посред нощ да гледа дебата - имал по-важни неща

Русия няма коментар относно президентския дебат в САЩ между Джо Байдън и Доналд Тръмп. Това заяви в края на юни говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той посочи, че това е вътрешен въпрос на Съединените щати.

Припомняме, че под натиск Байдън се оттегли от надпреварата за Белия дом, в полза на вицепрезидента Камала Харис. 

Харис прие номинацията на демократите и обяви по-рано икономическата си програма, ако бъде избрана за президент. 

По време на Националния конгрес на Демократическата партия Харис заяви, че опонентът ѝ на изборите Доналд Тръмп е "несериозен човек", но предупреди, че последиците от завръщането му в Белия дом ще бъдат "изключително сериозни".

Самият Тръмп обяви, че я счита за "лесен съперник". 

САЩ заплашват да наложат санкции на държави, които приемат руски банки

САЩ заплашват да наложат санкции на държави, които приемат руски банки

Китай, Турция и ОАЕ са под наблюдение

Междувременно, САЩ обявиха поредните антируски санкции. 

САЩ предупредиха страните, които търгуват с Русия, че рискуват да им бъдат наложени вторични санкции, ако позволят на руски банки да откриват местни клонове, за да финансират доставките на стоки за военната машина на Владимир Путин.

Съединените щати обявиха в петък разширяването на санкционните си списъци с повече от 400 юридически и физически лица от Русия, Китай и други страни.