Сенаторът от Демократическата партия на Съединените щати Питър Уелч стана първият демократ в Сената, който призова президента на САЩ Джо Байдън да се оттегли от президентската надпревара през 2024 г. в статия, публикувана в "Вашингтон пост".

"Залогът не би могъл да бъде по-голям", пише Уелч и добавя, че "катастрофалното представяне на Байдън в дебатите" не може да бъде пренебрегнато.

"Разбирам защо президентът Байдън иска да се кандидатира. Той ни спаси от Доналд Тръмп веднъж и иска да го направи отново. Но той трябва да преоцени дали е най-добрият кандидат за това. Според мен той не е", подчерта Уелч.

Той призова Байдън да се оттегли "за доброто на страната", като изрази своята "тъга" за това.

Лидерът на мнозинството на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър е дал сигнал, че е готов да замени Байдън в надпреварата в Белия дом. Това става часове преди планираната среща за днес между президента и сенатори - демократи. 

Представителят на Камарата на представителите Ърл Блуменауер стана деветият демократ, който публично призова президента на Съединените щати Джо Байдън да се откаже от президентската надпревара през 2024 г.

Джордж Клуни: Аз обичам Джо Байдън, но той трябва да се оттегли

Джордж Клуни: Аз обичам Джо Байдън, но той трябва да се оттегли

Демократическата партия се нуждае от нов кандидат за Белия дом, призова актьорът

"Въпросът, който стои пред страната, е дали президентът трябва да продължи да се кандидатира за преизбиране", написа Блуменауер, като добави, че въпросът надхвърля удължаването на президентския мандат на Байдън и е свързан със "защитата на демокрацията".

Нанси Пелоси подхрани съмненията относно кандидатурата на Байдън

Нанси Пелоси подхрани съмненията относно кандидатурата на Байдън

Тя иска Байдън да "побърза и да реши" дали иска да бъде президент, въпреки многократните му изявления че той възнамерява да направи точно това

"Макар че това е решение на президента и първата дама, надявам се, че те ще стигнат до заключението, което аз и други направихме: Президентът Байдън не трябва да бъде кандидатът за президент на Демократическата партия", продължава той, присъединявайки се към нарастващия хор от други законодатели, които изразяват загриженост относно кандидатурата му в президентската надпревара.