Съветът за сигурност на ООН носи известна отговорност за това, че не е предприел действия срещу Израел, след като бомбардира комплекса на посолството на Техеран в Дамаск.

Това заявиха иранските власти в четвъртък в X. 

"Ако Съветът за сигурност на ООН беше осъдил акта на агресия на ционисткия режим срещу нашите дипломатически сгради в Дамаск и впоследствие изправил пред правосъдието извършителите му, Иран нямаше да има повод да накаже този нечестив режим", се казва в изявлението.

Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април

Прогноза: Иран може да удари Израел след 12 април

След приключването на Курбан Байряма Техеран ще предприеме действия

Израел се подготвя за възможно отмъщение от страна на Иран за убийството на висш генерал и шестима други ирански служители при въздушен удар срещу комплекса на иранското посолство в сирийската столица Дамаск на 1 април.

Израел не е поел отговорност за атаката на 1 април.

Върховният лидер на Иран, аятолах Али Хаменей, каза в сряда, че Израел "трябва да бъде наказан и ще бъде" за атаката срещу комплекса на иранското посолство в Сирия.

Израелски военни служители очакват отговора на Техеран да дойде след 12 април, след края на мюсюлманския празник Курбан байрам

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по-рано, че министерството е завършило подготовката за отговор на всеки възможен сценарий, който може да се развие по отношение на Иран.