Бригаден генерал Мохамед Алиула Дади от иранската Революционна гвардия е бил убит на територията на Сирия, съобщиха ирански медии.

Според арабската телевизия „Ал Арабия" Дади е бил убит при проведените през уикенда от израелските ВВС въздушни удари с хеликоптери в района на Кунейтра на Голанските възвишения. При атаката загинаха шестима от иранската Революционна гвардия и „Хизбула". Сред убитите е и синът на бившия шеф на „Хизбула" Имад Мугния - Джихад.

Отбелязва се, че автомобилът, в който са били Дади и Джихад Мугния, се е придвижвал от Ливан към Сирия, когато е бил атакуван по въздух.

След ционистката агресия срещу съпротивата в Сирия генерал Мохамед Алиула Дади, бивш командир на Бригадата Сарола към Революционната гвардия, загина мъченически с Джихад Мугния и други трима в същата кола, отбелязва медия Dana.

Източници от западното разузнаване съобщиха, че Джихад Мугния е ръководел мащабна терористична клетка, която е спонсорирана от Иран и има директна връзка с „Хизбула". Клетката вече е удряла Израел в миналото и е извършвала нападение на Голанските възвишения.

Ние осъждаме всички действия на ционисткия режим, също и всички терористични актове, обяви външният министър на Иран Мохамед Зариф. Политиката на държавен тероризъм е позната на ционисткия режим, добави той.