Външното министерство на Иран отговори на последната атака на американския президент Доналд Тръмп в "Туитър", изтъквайки, че той трябва да се съсредоточи върху "бездомните и гладни хора" в собствената си страна, вместо да обижда иранците, съобщава "Франс прес".

"Вместо да губи времето си, изпращайки безполезни и обидни туитове по адрес на други страни, той би било по-добре да види вътрешните проблеми на собствената си страна, като ежедневните убийства на десетки хора... и съществуването на милиони бездомни и гладни хора", изтъкнаха от иранското външно министерство.

Тръмп заклейми „бруталния и корумпиран ирански режим”

Тръмп заклейми „бруталния и корумпиран ирански режим”

Обама дал пари на Иран за тероризъм

В последната си публикация в "Туитър" относно продължаващите вълнения в Иран, Тръмп похвали протестиращите, че действат срещу "бруталния и корумпиран" режим на Техеран.

"Хората имат малко храна, голяма инфлация и никакви човешки права. САЩ гледат!", написа Тръмп.

От външното ведомство на Иран отговориха, като подчертаха, че Тръмп няма подкрепа от страна на иранците, след като определи Иран като "терористична държава" и "използва фалшиво име за "Персийския залив".

Иран има предвид забраната за пътуване на Тръмп срещу иранците, наложена през миналата година, и използването на термина "Арабския залив", което разгневи мнозина иранци.