Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за нападението срещу руската военна база в Чечня. Това съобщиха от разузнавателната група SITE, която наблюдава комуникациите на терористите, цитирани от "Франс прес".

Шестима нападатели щурмуваха "военна база на руската Национална гвардия близо до село Наурская в северозападната част на Грозни в Чечня", се посочва в изявление на ДАЕШ, като се допълва: "Те се биха с онези в базата с малокалибрени оръжия в продължение на няколко часа."

Шестима руски войници убити при нападение в Чечня

Шестима руски войници убити при нападение в Чечня

Въоръжени бандити са нападнали военна база

В изявлението се отбелязва още, че всички нападатели са загинали по време на атаката, при която загинаха шестима руски войници.

Припомняме, Русия по-рано днес съобщи, че шестима руски войници са били убити, докато успешно са отблъсквали атака на екстремисти във военна база в Чечня. 

Москва проведе две войни със сепаратистите в мюсюлманската република след разпадането на СССР през 1991 г. Северен Кавказ продължава да бъденестабилен район заради високата безработица и корупцията, които тласкат младите хора към радикалния ислям.