Почти цялата 35-та общовойскова армия на Русия е унищожена в Изюм заради некомпетентни командири. Окупаторите няколко пъти неуспешно са щурмували града.

Това съобщи Институтът за изследване на войната (ISW).

Западът обсъжда възможности за прекратяване на войната в Украйна

Западът обсъжда възможности за прекратяване на войната в Украйна

САЩ, Великобритания и ЕС провеждат регулярни срещи

Отбелязва се, че армията на окупатора не разполага с подходяща медицинска помощ. Руските медици извършват прекомерен брой ампутации поради липсата на медицинско оборудване в руското Министерство на отбраната.

Всъщност това допринася за деморализацията и нарастващия отказ на руските войници да се върнат на фронтовата линия.

Руските сили погрешно вярват в собствените си успехи, което позволява на украинските защитници да нанасят големи загуби на нищо неподозиращите чеченски части.

Проруският милблогър Военкор Котьонок Z твърди, че руските сили едва ли ще успеят да пробият украинската отбрана в Лисичанск от Северодонецк чрез продължаване на фронталните атаки и противопоставяне на пресичането на река Сиверски Донецк и вероятно ще трябва да завършат настъплението от Попасна, ако се надяват да превземат Лисичанск.

Украйна очаква войната да продължи най-много още шест месеца

Украйна очаква войната да продължи най-много още шест месеца

Териториалните отстъпки към Русия нямало да сложат край конфликта

Основни изводи на анализаторите на ISW:

Руските сили проведоха неуспешни нападения югоизточно и югозападно от Изюм и западно от Лиман, но е малко вероятно да напреднат значително към Славянск.

Окупаторите са постигнали незначителни успехи в източната част на Северодонецк, но украинските сили продължават локални контраатаки в и около града.

Нападателите не правят опит да щурмуват Авдийвка.

Руските сили не успяха да си върнат загубените позиции в североизточната част на Херсонска област и продължиха да защитават по-рано заетите позиции.

Руските окупационни власти започват да издават руски паспорти в Херсон и Мелитопол, въпреки че продължават да срещат обществена съпротива и партизански проукраински акции.

Бивш шеф от НАТО: Русия бавно, но сигурно като боа удушвач унищожава Украйна

Бивш шеф от НАТО: Русия бавно, но сигурно като боа удушвач унищожава Украйна

След спънатото начало на войната руснаците успели много добре да се прегрупират

Напомняме, че британското разузнаване вече отбеляза, че за 100 дни война руската армия не е постигнала нито една стратегическа цел от първоначалния си план.