Израелски войници убиха трима палестински въоръжени мъже, атакували техен пост в окупирания Западен бряг, съобщава Reuters, позовавайки се на армията.

В нападението е участвал и четвърти палестински екстремист, който се предал и е бил заловен. Информацията бе потвърдена и от Палестинското министерство на здравеопазването.

По данни на израелската армия група въоръжени мъже са открили огън по военен пост близо до Наблус, район, в който е имало многократно насилие между палестинци и израелски сили и въоръжени заселници.

Войниците са отвърнали на огъня, убивайки трима въоръжени мъже и конфискувайки оръжия и боеприпаси. Това е пореден случай на сблъсък между израелските сили и палестинците на Западния бряг от началото на годината.

Припомняме, преди дни най-малко трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски войници в Западен бряг. По-рано през седмицата най-малко шестима палестинци бяха убити при израелска атака в бежанския лагер Дженин. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че 14-годишният Уалид Насър е починал в четвъртък от рани, получени при нападението във вторник.

Израелската армия уби десет палестинци на Западния бряг
Обновена

Израелската армия уби десет палестинци на Западния бряг

Най-малко 102 други са ранени