Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в неделя потвърди подкрепата си за преизбирането на президента Джо Байдън, въпреки че все по-голям брой техни колеги демократи поставят под съмнение амбициите  за 2024 г заради възрастта на държавния глава.

Байдън води пред Тръмп с 6%

Байдън води пред Тръмп с 6%

Ако президентските избори, насрочени за 2024 година, се проведат сега

Тя заяви, че ако Байдън действително пожелае да се бори за нов мандат, то тя като вицепрезидент в екип с него също ще участва в изборите. Харис отклони въпроса дали е обсъждан сценарий при смърт на президента. Но призна, че е наясно колко отговорен е постът, който заема. 

По време на интервю за NBC News в Meet The Press, Харис също така засегна и други теми.

Тя се опита да избегне коментар за разследването на Министерството на правосъдието притежаването от експрезидента Доналд Тръмп със секретни документи.

Въпреки това тя каза, че "хората искат справедливост" в широк смисъл, позовавайки се на миналото си като прокурор на САЩ и добави, че те "с право" биха го направили.

Тръмп обвини Байдън в злоупотреба с власт

Тръмп обвини Байдън в злоупотреба с власт

След като ФБР претърси дома му за секретни документи

Белият дом продължава да твърди, че самият президент не е бил информиран за операцията, нито я е обсъждал.

Въпреки това Тръмп отправи обвинение към Байдън за злоупотреба с власт.  Самият Тръмп като президент обаче се обявяваше за разследване делата на бизнесмена Хънтър Байдън - син на Байдън. 

Според политически експерти е много малко вероятно федералните обвинения да попречат на Тръмп да организира кампания.