Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е наблюдавал тест за ефективност на дронове, разработени в страната, съобщава "Ройтерс".

В събота Ким е посетил Института за дронове към Академията за отбранителни науки на Северна Корея и е наблюдавал успешен тест на дронове, които правилно идентифицират и унищожават определени цели след полет по различни предварително зададени маршрути.

Ким е призовал за производството на повече бойни безпилотни летателни апарати и повече тестове, за да се оборудва севернокорейската армия с тях възможно най-рано.

КНДР се закани да унищожи враговете при заповед на Ким чен Ун

КНДР се закани да унищожи враговете при заповед на Ким чен Ун

Предупредение към Юга и САЩ

Ким също така инспектира строителните площадки на различни севернокорейски индустриални фабрики в събота и неделя.

Пхенян засили тактическите си военни способности, включващи ракети с малък обсег и тежка артилерия, които са насочени към нанасяне на удари по Юга, след като постигна значителен напредък в балистичните ракети с по-голям обсег и ядрените програми.

Също така с Русия обявиха и засилване на сътрудничеството, включително и във военната индустрия. 

Южна Корея и Съединените щати провеждат до 29 август годишни летни военни учения, с цел да увеличат способността си да се противопоставят на оръжията и киберзаплахите на Северна Корея.

КНДР изстреля 2 балистични ракети

КНДР изстреля 2 балистични ракети

Не се уточнява къде са се приземили

Пхенян отдавна критикува съюзниците за подклаждане на напрежение с военни учения, които нарича репетиции за ядрена война.

На свой ред Сеул и Вашингтон твърдят, че ученията са отбранителни и са в отговор на заплахите на Севера.