Началникът на щаба на ВВС на Пакистан маршал Муджахид Анвар Хан призова въоръжените сили на страната да останат бдителни и да запазят бойната готовност, за да дадат отпор на всяка агресия. За това съобщи пакистанският вестник Dawn, цитиран от руската държавна агенция ТАСС.

"Проблемите още не са решени, длъжни сме да останем бдителни и винаги да сме готови да отговорим на всяка агресия от страна на противника", заяви командващия.

Тежки сблъсъци между Индия и Пакистан в Кашмир

Тежки сблъсъци между Индия и Пакистан в Кашмир

Съобщава се за най-малко шестима загинали цивилни

Това изявление бе на фона на напрежението между Исламабад и Ню Делхи и стълкновенията между ВВС на двете страни на 27 февруари.

Началото на конфликта между Пакистан и Индия стана нападението от 14 февруари в Джамм и Кашмир на лагер на индийски военни. Отговорност за атаката, при която загинаха над 40 души, взе групировката "Джаиш-е-Мухамад" (армията на Мухамед). На 26 февруари ВВС на Индия удари лагер на тази групировка на пакистанска територия.

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Пуснаха видео с битка между изтребители на Индия и Пакистан над Кашмир

Днес Пакистан трябва да освободи пленения индийски пилот

На следващия ден - 27 февруари Пакистан съобщи, че техните ВВС в отговор на действията на Индия са ударили по военни обекти в щатите Джамм и Кашмир. Въздушната битка бе първа след масовия бой между индийски и пакистански ВВС по време на третата индо-пакистанска война от 1971 г. Ню Делхи и Исламабад излязоха със съобщения, че са свалили самолет на противниковата авиация.

По-рано в понеделник командващият ВВС на Индия маршал Бирендер Сингх Дханоа отказа да коментира продължаване на операцията на територията на Пакистан, но отбеляза, че "те още продължават".

Пакистан предупреди, че война с Индия означава взаимно ядрено унищожение

Пакистан предупреди, че война с Индия означава взаимно ядрено унищожение

Не иска ескалация, но няма да присъства на ОИС в Абу Даби, защото е поканена Индия