Гърция днес отмени още ограничения, въведени заради епидемията от новия коронавирус (COVID-19), като гимназистите се връщат на училище, търговски центрове (молове) и търговски обекти отново се отварят, а гърците могат да се движат свободно в континенталната част на страната и двата най-големи гръцки острова  - Крит и Евия, съобщава "Франс прес".

В Гърция удължиха забраните за полети за 7 държави

В Гърция удължиха забраните за полети за 7 държави

Мерките са заради коронавируса

Повече от 200 археологически обекта са отворени отново от днес, включително Акропола, който не е бил затворен толкова дълго от германската окупация през Втората световна война. Зоологическите градини и ботаническите градини също бяха отворени отново.

Много обществени плажове също бяха отворени през уикенда на фона на гореща вълна. Плажуващите трябваше да се съобразят със строги правила за социално дистанциране, но въпреки това имаше струпване в обществения транспорт от Атина до крайбрежната ивица.

От днес спортните съоръжения и басейните имат разрешение да отворят отново за индивидуални тренировки.

Междувременно Гърция ще удължи до 31 май задължителната 14-дневна карантина за всички хора, идващи от чужбина, като предпазна мярка, се казва в съобщение на транспортното министерство.

Сред освободените от мярката са транзитно преминаващи пътници и членове на екипажи.

Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенни мерки

Гърция отваря плажовете в събота при строги хигиенни мерки

Алкохолът е забранен...