Кремъл заяви, че наистина не харесва начина, по който името на Владимир Путин се използва в дебата за президент на САЩ между Камала Харис и Доналд Тръмп, съобщава "Ройтерс".

Дмитрий Песков, говорител на руския президент, призова двамата кандидати да спрат да въвличат Путин в политическата си битка.

Коментарът му идва, след като лидерът на Кремъл на шега заяви, че предпочита Харис пред Тръмп, което накара Белия дом да отбележи, че Путин трябва да спре да коментира предстоящите избори в САЩ през ноември.

Русия сравни дебата между Тръмп и Харис с битка на "Титаник"

Русия сравни дебата между Тръмп и Харис с битка на "Титаник"

САЩ вървят към катастрофа и остават 15 минути до айсберга, отброява Захарова

Песков посочи, че Кремъл не е следил директно дебата във вторник вечерта, но е проследил новинарските съобщения за него.

"Разбира се, забелязахме, че и двамата кандидати споменаха нашия президент, споменаха нашата страна. Разбира се, позицията е съвсем ясна - САЩ като цяло, независимо от коя партия са кандидатите, поддържат негативно отношение, неприятелско отношение към страната ни", подчерта той.

"Името на Путин се използва като един от инструментите във вътрешната политическа борба в САЩ. На нас наистина не ни харесва това и се надяваме, че ще оставят името на нашия президент на мира", настоя Песков.

Путин подкрепя Камала Харис за президент на САЩ заради "заразителния ѝ смях"

Путин подкрепя Камала Харис за президент на САЩ заради "заразителния ѝ смях"

Може би това значи, че тя ще се въздържи от по-нататъшни санкции срещу Русия, коментира иронично той