Кремъл обяви, че хората, които не са били ваксинирани срещу COVID-19 или не са имали имунитет, няма да могат да работят на всички работни места в Русия и че тези хора могат да бъдат дискриминирани, информира "Ройтерс".

"Реалността е такава, че неминуемо ще настъпи дискриминация. Хората без ваксинация или имунитет няма да могат да работят навсякъде. Не е възможно. Това ще представлява заплаха за околните", отбеляза пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Президентът Владимир Путин предупреди вчера, че ситуацията с коронавируса в някои руски региони се влошава, след като властите започнаха да пропагандират идеята за редовни реваксинации, за да се опитат да спрат нарастването на новозаразените.

В Русия вече над 130 хил. починали от COVID-19

В Русия вече над 130 хил. починали от COVID-19

През последното денонощие са починали 546 души

Днес Русия съобщи за 546 починали от коронавирус, най-много в рамките на 24 часа от февруари, и 16 715 новозаразени през последните 24 часа, като властите обвиниха новия вариант "Делта" за пика на заразата, който преживява страната през последните дни.

Властите се опитват да принудят хората да се ваксинират, предлагайки на тези, които го направят, шанса да спечелят нови коли и апартаменти, като същевременно заплашват други, които не го правят, със загуба на доходи и уволнение.

Кремъл в петък обвини за увеличаването на новозаразените нежеланието на хората да се ваксинират и техния "нихилизъм".

Русия одобри четири местни ваксини и продаде водещата си ваксина "Спутник V" на много чужди страни, но ваксинацията в страната върви с много бавни темпове. 

Кремъл обвини "нихилизма" на руснаците за влошаването на ситуацията с COVID-19 в Русия

Кремъл обвини "нихилизма" на руснаците за влошаването на ситуацията с COVID-19 в Русия

"Пълна глупост" били твърденията, че Русия се е провалила в борбата с пандемията