Лаборатория в австралийския град Сидни се извини за допусната огромна грешка при обработването на тестовете за коронавирус. На стотици хора, заразени с COVID-19, погрешно е било съобщено, че са с отрицателни тестове, съобщи 9new.com.au.

Разкритието дойде, когато властите в Австралия положиха усилия да дадат приоритет на задължителни тестове в претоварените центрове за тестване.

"SydPath снощи неправилно е изпратил съобщения до повече от 400 души, че са дали отрицателен тест за COVID", се казва в изявление на SydPath. Тези хора всъщност са дали положителна проба за COVID. След като разбрахме за проблема тази сутрин, SydPath незабавно се е свързал със засегнатите хора.

Австралия бележи рекорди по заразени за трети ден

Австралия бележи рекорди по заразени за трети ден

Но властите вече открито омаловажават вируса

Разследва се причината, като се смята, че е човешка грешка.

Припомняме, че властите отново налагат ограничения, тъй като заразените бележат ръст, въпреки броя на ваксинираните.

Сред мерките е съкращаването на срока за поставянето на бустерните дози ваксина.

Световната здравна организация по-рано този месец предупреди богатите страни да не трупат ваксини срещу COVID-19 за бустерни дози, тъй като това заплашва доставките за по-бедните страни, където нивата на ваксинация все още са ниски.

И Австралия ще ваксинира децата на възраст 5-11 г.

И Австралия ще ваксинира децата на възраст 5-11 г.

Имунизацията започва от 10 януари догодина

В Южна Австралия след регистрирани 774 нови случая на COVID-19 бяха нови ограничения точно преди празниците. Сред тях са броят хора, допускани на различни събития и обекти.