Лидерът на групата на Демократическата партия в Сената на САЩ Чък Шумър призова президента Доналд Тръмп да отмени предстоящата среща с руския си колега Владимир Путин, след като бяха повдигнати обвинения срещу 12 служители на руското военно разузнаване за намеса в американските президентски избори през 2016 г., включително за хакването на компютрите на предизборния щаб на Хилари Клинтън и на Националния комитет на Демократическата партия, съобщават американските медии.

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

САЩ повдигнаха обвинения срещу 12 руски агенти за намесата на изборите

Те са обвинени, че са извършили хакерска атака срещу Националния комитет на Демократическата партия

"Тези обвинения са поредно доказателство за това, което всички без президента изглежда разбират: президентът Путин е противник, който се намеси в нашите избори, за да помогне на президента Тръмп да спечели", изтъкна Шумър в изявление.

"Президентът Тръмп трябва да отмени срещата си с Владимир Путин, докато Русия не предприеме видими и прозрачни стъпки, за да докаже, че няма да се намесва в бъдещи избори", добави Шумър.

"Сърдечното ръкуване с Владимир Путин след тези обвинения би било обида за нашата демокрация", подчерта един от лидерите на Демократическата партия.

Путин - "приятелят", който не ни мисли доброто

Путин - "приятелят", който не ни мисли доброто

Световното по футбол, което е към края си, всъщност прикрива нарастващото разделение между Русия и Запада

От своя страна лидерът на групата на демократите в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) Нанси Пелоси коментира, че въпреки че Тръмп все пак трябва да присъства на срещата с Путин, той "трябва да настоява и да гарантира истинско, конкретно и всеобхватно споразумение, че руснаците ще прекратят продължаващите си атаки срещу нашата демокрация".