Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова своите министри да подадат оставка за преструктуриране на кабинета. За това съобщи в неделя изпълняващият длъжността вицепрезидент Делси Родригес в Twitter.

"Президентът Николас Мадуро се обръща към всички в изпълнителната власт с молба да подадат оставка с цел на дълбоко преструктуриране на дейността на боливийско правителство", написа тя.

Родригес допълни, че целта на рестрикцията е да "Защити Родината на (Симон) Боливар и (Уго) Чавес от всяка заплаха".

Индия отряза Мадуро за петрола

Индия отряза Мадуро за петрола

Спира да търгува с Венецуела по настояване на Помпео

На 23 януари лидерът на венецуелската опозиция Хуан Гуайдо, чието назначение на поста говорител на парламента бе анулирано два дни по-рано от Върховния съд, се обяви за изпълняващ длъжността президент.

В същия ден САЩ го признаха за президент, към него се присъединиха и участници от Групата на Лима (за изключение на Мексико), Организацията на американската страна и редица други страни.

Гуайдо зове за още санкции срещу Мадуро след изгонването на посланика на Германия

Гуайдо зове за още санкции срещу Мадуро след изгонването на посланика на Германия

"Това действие представлява заплаха срещу Германия"

Президентът на Венецуела Николас Мадуро определи случващото се като опит за преврат и заяви за разрив на дипломатическите отношения със САЩ. В подкрепа на Мадуро се обявиха Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай Куба, Никарагуа, Салвадор, Сирия и Турция.