Лидерът на крайнодясната партия "Национално единство" във френския парламент Марин льо Пен заяви, че Франция трябва да спре да въоръжава Украйна за сметка на своята сигурност. Тя направи изявление в този смисъл за телевизионния канал CNEWS.

Според политика помощта за Киев е "съизмерима" с възможностите на Париж "е достойна, но не можем да го направим за сметка" на сигурността на Франция и нейния народ.

Тя също така посочи, че всички оръжия, които френската страна вече е доставила на Украйна, са оръжия, "отнети" от Франция.

Франция, Германия и Испания разработват нов боен самолет

Франция, Германия и Испания разработват нов боен самолет

Най-големият отбранителен проект в Европа с приблизителна стойност от над 100 милиарда евро

"Прехвърлянето на тежки оръжия, от които се нуждае собствената ни армия, означава да отслабим и да изложим на риск собствената си вътрешна сигурност", подчерта Льо Пен.

Тя допълни, че в момента Франция "не е в състояние да води война на нивото на ефективност, на което трябва да бъдат въоръжените сили на републиката".

По-рано Льо Пен заяви, че западните страни не се опитват да намерят мирно решение на украинската криза. Според нея Западът само удължава конфликта чрез военна помощ за Киев.