Неидентифициран нападател намушка полицайка в петък в Западна Франция, след което стреля по други двама служители, преди да бъде убит при престрелка с полицията, съобщиха властите. Мотивът за нападението все още не е ясен, съобщава АП.

Самоличността на убития се проверява, заяви националната служба на жандармерията на Франция пред. Тримата офицери са ранени, но никой не е в животозастрашаващо състояние, казаха жандармите.

След като намушкал полицайката в нейното управление в предградието на Нант, Ла Шапел сюр Ердр, нападателят взел пистолета й и избягал, съобщава жандармерията.

Франция иска по-строги наказания за нападатели на полицаи

Франция иска по-строги наказания за нападатели на полицаи

Нов закон срещу нападатели или противопоставящи се на арест и по-бързо производство

Френската полиция разположи хеликоптери, кучета и над 200 служители, за да открие заподозрения и затвори близките училища и магазини. Когато е локализиран, той е стрелял по офицери, опитващи се да го арестуват.

Той е тежко ранен в последвалата престрелка и е починал от нараняванията си, според полицейски служител. Полиция и линейки блокираха пътищата в нормално спокойния жилищен район след намушкването.

По информация на "Ройтерс", нападателят е докладван от служители затвор за радикализация, съобщава източник, близък до разследването. Източникът също така допълва, че мъжът, който е освободен през март след присъда за насилие, е имал психологически разстройства.

Вътрешният министър Джералд Дарманин и прокурорът на Нант заминаха към мястото на нападението. Вътрешната сигурност и нападенията срещу полицията са голям политически проблем преди регионалните избори следващия месец и президентските избори във Франция догодина.

Двама служители на полицията бяха убити във Франция през последните седмици

36-годишен уби полицайка в Рамбуйе, югозападно от Париж

36-годишен уби полицайка в Рамбуйе, югозападно от Париж

Нападателят е застрелян, пристигнал е от Тунис през 2006 г.