Заместник-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев постави под въпрос съществуването на Украйна на световната карта след две години, предава ТАСС.

В сряда в канала си в "Телеграм" той написа, че е видял съобщение, според което Украйна "по договора за заем-наем със САЩ иска да получи втечнен природен газ от своите чуждестранни партньори с отлагане на плащането за след 2 години", в противен случай "просто ще замръзне" следващата зимата.

"Само въпрос. И кой каза, че след две години Украйна дори ще съществува на световната карта?" - каза Медведев.

Той обаче продължи: "На американците вече не им пука". "Те са инвестирали толкова много в антируския проект, че всичко останало за тях е дреболия...", завърши бившият руски президент и премиер.

Припомняме, че миналата седмица във вторник Медведев публикува  в канала си в "Телеграм" изключително остра публикация в контекста на руската инвазия в Украйна.

"Често ме питат защо постовете ми в Telegram са толкова сурови. Отговорът е - аз ги мразя. Те са копелета и мръсници. Те искат смърт за нас, за Русия. И докато съм жив, ще направя всичко възможно те да изчезнат", се казва в публикацията.

Медведев не е обяснява кого точно има предвид под обекта но омразата си.

Медведев: Европа потъва в енергийна криза, а Русия има колосални запаси в Арктика

Медведев: Европа потъва в енергийна криза, а Русия има колосални запаси в Арктика

Русия ще разшири сътрудничеството с приятелски страни в Азия, Африка и Латинска Америка