Бившият руски президент Дмитрий Медведев определи войната на Русия в Украйна като свещена битка със Сатаната, съобщава "Ройтерс".

Той предупреди, че Москва може да изпрати всички свои врагове във вечния огън на Геена*.

Руската инвазия в Украйна доведе до смъртта на десетки хиляди души и предизвика най-голямата конфронтация на Русия със Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г., когато суперсилите от Студената война бяха най-близо до ядрена война.

Медведев, който някога се представяше за либерален модернизатор като президент от 2008 до 2012 г., заяви, че Москва се бори с "лудите нацистки наркомани" в Украйна, подкрепяни от Запада, по чиито бради по негови думи "тече слюнка от дегенерация".

Киев и Западът многократно отхвърлиха твърденията на президента Владимир Путин, че Украйна се управлява от фашисти, които са преследвали рускоезичното население. Вместо това те представят войната като брутално заграбване на земя от страна на Москва.

Медведев предрече горчивия край на Украйна в голямата игра на САЩ

Медведев предрече горчивия край на Украйна в голямата игра на САЩ

Вашингтон използвал животите на украинците като разменна монета

В реч по повод Деня на националното единство на Русия Медведев заяви, че задачата на отечеството му е "да спре върховния владетел на Ада, каквото и име да използва - Сатана, Луцифер или Иблис".

Медведев, сега заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия, посочи, че страната му разполага с различни оръжия, включително със способността да "изпрати всички наши врагове в огнената Геена".

От началото на войната реториката на Медведев става все по-ожесточена, въпреки че изразените от него възгледи понякога съвпадат с мисленето на най-високите нива на елита в Кремъл.

"Оръжията на Сатаната са заплетени лъжи. А нашето оръжие е истината. Ето защо нашата кауза е правилна. Ето защо победата ще бъде наша! Весели празници!", заключи Медведев.

*В еврейски, християнски и мюсюлмански текстове Геена е мястото за вечно наказание на грешниците, ад

Медведев заплаши с ядрена Трета световна война и цитира Библията
Обновена

Медведев заплаши с ядрена Трета световна война и цитира Библията

Заради гаранциите за сигурност на Украйна и оръжията на Запада